Wat doen in Barcelona als het regent?

Wat doen in Barcelona als het regent?

Barcelona is een leuke stad om te bezoeken. Ieder jaar gaan er veel Nederlanders naar het noorden van Spanje om hier een zonvakantie, stedentrip of rondreis te boeken. Maar wat kun je allemaal doen als het een dagje regent? Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om te doen in Barcelona. Je kunt bijvoorbeeld naar een van de vele musea gaan of zoeken naar andere overdekte activiteiten. In dit artikel lees je alles over Barcelona en wat je hier kunt doen als het regent.

Bekende bezienswaardigheden

Als je op vakantie bent in Barcelona, zul je natuurlijk alle bekende bezienswaardigheden willen bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Sagrada Família, een bezoek aan Casa Batllo of één van de andere kunstwerken van Antoni Gaudí. Voor veel van deze bezienswaardigheden heb je tickets nodig om deze te bekijken. Zorg daarom dat je Park Guell tickets, of toegang voor andere niet-overdekte bezienswaardigheden, niet koopt op een dag waar het misschien gaat regenen. In Barcelona is er genoeg te doen, ook als het weer even niet meezit. Daarom is het altijd beter om deze activiteiten te plannen op een dag zonder regen.

Regen tijdens je vakantie

Ben je in Barcelona en heb je één of meerdere dagen regen? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo zijn er veel museums die je kunt bezoeken, waaronder het Picasso Museum, het Museu Nacional d’Art de Catalunya en het Barcelona Museum of Contemporary Art. Als je niet zo van musea houdt, dan kun je ook shoppen in de trendy wijk El Born of op La Rambla. Natuurlijk zijn er ook genoeg barretjes en restaurants waar je terecht kunt als het buiten regent. Barcelona is een stad waar je je nooit zult vervelen. Dus als je een keer minder geluk hebt met het weer, is dat geen probleem. Barcelona is namelijk ook een hele leuke stad om uit te gaan. Hiervoor kun je dan een film pakken of naar het casino gaan. Dit kan ook 's avonds als het buiten regent. Ten slotte kun je ook een rondleiding krijgen door het stadion van FC Barcelona.

Een andere handige tips als het regent in Barcelona, is een bus tour. Dit is een open bus die je door de stad rijdt en waarmee je van alles kunt zien. Dit is een fijne manier om de stad te verkennen als het buiten regent. Verblijf je langer in Spanje? Dan kun je ook altijd een dagje een auto huren.