Alles over de mooiste all inclusive resorts

Alles over de mooiste all inclusive resorts

Wie denkt dat een verblijf in een all inclusive resort alleen iets is voor gezinnen met kinderen en 50, 55 en 60 plussers heeft het mis. Een vakantie vieren in een hotel of resort met all inclusive concept, is niet alleen genieten van een luxe verwenvakantie. Steeds vaker vind je all inclusive reizen in het segment actieve reizen voor 30 en 40 plussers zoals duikvakanties, zeilreizen, wintersport en wandelvakanties. En dat type actieve vakanties kan prima gecombineerd worden met de luxe van all inclusive.

Wat zijn de kenmerken van all inclusive reizen?

Wellicht heb je nog nooit een all inclusive vakantie geboekt? Dan is het goed om het volgende te weten. Bij een all inclusive vakantie boek je de reis All In. Indien je bijvoorbeeld zo een vakantie met bestemming Mexico boekt, is dat inclusief vliegtickets, transfers, overnachtingen in een luxe hotel of resort en eten en drinken. Alcoholische drankjes zijn meest beperkt tot huiswijn maar bij sommige luxe hotels en resorts zijn ook sterke dranken inclusief. Je betaalt voor je hele luxe vakantie dus één bedrag en nagenoeg alles in inbegrepen.

Alleen een hotel of resort boeken.

Je kunt er ook voor kiezen zelf je vakantie te organiseren en het hotel of resort op all inclusive basis te boeken. Dit is ook mogelijk in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Nagenoeg al deze resorts en hotels hebben wellness voorzieningen zoals Spa en sauna. Steeds vaker hebben wellnes resorts en hotels ook de beschikking over een fitness ruimte en beautysalon. Meestal zijn er ook wel masseurs en schoonheidsspecialisten aan zo een resort verbonden. Dan kan je een actieve verwen vakantie combineren met schoonheid en beauty.

Duiken in Egypte

Een voorbeeld van een actieve all inclusive vliegvakantie, is die van een duikvakantie Egypte. Veel actieve vakantiegangers kiezen Egypte uit om te leren duiken en snorkelen en de prachtige onderwaterwereld en koralen van Egypte te leren kennen. In Egypte en met name in Hurghada, Marsa Alam en Sharm El Sheikh vind je de meest fantastische resorts met duikmogelijkheden. Een gediplomeerde instructeur kan jou tijdens je all inclusive vakantie Egypte duiken en snorkelen leren en dat kan je later in je vakantie Egypte in de praktijk brengen. Je kunt overigens ook een all inclusive duikvakantie boeken in bijvoorbeeld Bonaire, Malediven of Bali.

All Inclusive cruises

Het is ook steeds vaker mogelijk een cruise op all inclusive basis te boeken en de mogelijkheden bij cruises zijn bijna onbeperkt. Zo kan je kiezen voor een all inclusive cruise Middellandse Zee, Noord-Europa of een rivier cruise. Cruises zijn ideaal voor gepensioneerden die zorgeloos willen genieten maar ook voor bijvoorbeeld vrijgezellen kunnen cruises een droom in vervulling laten gaan. En voor diegenen die op het laatste moment besluiten een last minute all inclusive cruise te boeken. Er zijn regelmatig last minute cruise aanbiedingen.