Veelzijdige vakantie? Kies voor Suriname!

Veelzijdige vakantie? Kies voor Suriname!

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar Suriname? Niet zo gek, want dit land is een zeer boeiende en interessante bestemming waar je veel kunt zien en beleven. In dit blog kun je veel te weten komen over de cultuur van Suriname, het eten en drinken en de vele bezienswaardigheden die je er kunt bezoeken. Reken maar dat je na het lezen van onderstaand blog, heel graag naar Suriname op vakantie wilt!

Cultuur van Suriname

Suriname staat bekend om haar verscheidenheid aan culturen. In het land wonen mensen van verschillende culturen en achtergronden. De bevolking bestaat onder andere uit Afro-Surinaamse, Javaanse, Chinese en Europese inwoners. Deze verschillende culturen hebben natuurlijk allemaal hun eigen tradities, gerechten en gebruiken. Juist omdat dit allemaal in Suriname samenkomt, maakt dit land zo uniek.

Eten en drinken in Suriname

Surinaamse gerechten zijn meestal pittig en smaken heerlijk. De gerechten zijn een combinatie van Afrikaanse, Hindoestaanse, Chinese en Europese invloeden. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld rijst met groente en kip, roti en pomtayer. Ook kun je in Suriname heerlijke verse vruchten proeven. Als het gaat om dranken, heeft Suriname ook heel wat te bieden. Populaire dranken zijn bijvoorbeeld Parbo bier, MakaMaka en verschillende cocktails. Er zijn ook verschillende soorten koffie, zoals Surinaamse koffie met melk, siroopkoffie en gebrouwen koffie.

Mooiste bezienswaardigheden in Suriname

Suriname heeft veel mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je bezoek aan het land. Een van de meest populaire bezienswaardigheden is Fort Zeelandia, een museum dat is gebouwd in 1683. Het fort is een van de oudste in Zuid-Amerika. Andere populaire bezienswaardigheden zijn de Julianatoren, het Palmentuinencomplex en de Patamacca-watervallen. Daarnaast is er ook een dierenpark in Suriname, het Stinasu Wildlife Park. In dit dierenpark kun je een verscheidenheid aan dieren bekijken, waaronder apen, vogels en slangen.

Op reis naar Suriname

Suriname is een boeiende en interessante bestemming waar je veel kunt zien en beleven. Hou er wel rekening mee dat je eerst Entree Fee moet voldoen, voordat je Suriname in mag. Deze Entree Fee is in plaats gekomen van het visum die je eerst nodig had om het land binnen te mogen. Vakantiegangers en mensen die op familiebezoek gaan, moeten deze Entree Fee voldoen. Entree Fee Suriname nodig voor je vakantie? Dat regel je natuurlijk alvast thuis online, dan heb je er op de luchthaven in Suriname geen last meer van. Veilig betalen? Entry Fee Suriname aanvragen met iDEAL is een mogelijkheid waar je gebruik van kunt maken als je graag geen risico's neemt qua betalingen, ideaal toch?