Zo verbeter je de wifi in je hotelkamer of op de camping

Zo verbeter je de wifi in je hotelkamer of op de camping

Ook wanneer we vakantie hebben willen we graag verbonden zijn met het internet. Thuis ben je waarschijnlijk altijd verbonden met je wifi netwerk. Op vakantie is dit vaak anders, want de wifi verbinding is niet optimaal en kun je vaak niet delen met meerdere mensen en apparaten. Gelukkig zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Door het kopen van een kleine wifi versterker die verbindt met het draadloos netwerk en dan zelf weer een eigen netwerk aanmaakt heb je altijd een goede verbinding.

Hoe werkt de wifi op de camping of in een hotel?

De meeste campings en hotels maken gebruik van een open draadloos netwerk waar je vrij gebruik van kunt maken. Zonder het invoeren van een wachtwoord denk je dat je verbinding maakt met het internet. Vaak is dit niet het geval en verschijnt er een login pagina die je moet invullen om gebruik te kunnen maken van de wifi. Deze login gegevens ontvang je bij het inchecken en kun je gebruiken op een klein aantal apparaten. Als je met bijvoorbeeld kinderen op vakantie gaat kan het wel eens lastig worden om elk apparaat te voorzien van wifi. Ook kun je bijvoorbeeld je chromecast ook niet verbinden met dit netwerk omdat je daar niet de functie hebt om je gegevens in te vullen op de login pagina. Een kleine router kan dan de uitkomst bieden en ervoor zorgen dat je met alle denkbare apparaten op het internet kunt.

Wat doet zo'n travel router?

Een travel router kun je op verschillende manieren gebruiken. De belangrijkste eigenschap is dat het apparaat een verbinding oppakt en deze weer opnieuw uitdeelt. Dit kan bedraad of draadloos zijn. In sommige hotelkamers heb je de mogelijkheid om met een UTP kabel iets aan te sluiten op het netwerk, maar dit is geen vereiste. Zodra je aankomt op je vakantiebestemming en de inlog gegevens hebt ontvangen sluit je de travel router aan op het netwerk en log je in. Nu deelt het apparaat via zijn eigen wifi netwerk het internet van het hotel of de camping. Met het eigen wifi netwerk kan iedereen verbinding maken net als je in huis gewend bent. Verschillende merken bieden dit soort handige versterkers aan. Zo hebben TP-Link, Ubiquiti en Gl.Inet verschillende modellen op de markt. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen.

Ook beter voor je online veiligheid

Niet alleen helpt een travel wifi booster je met het beter maken van een openbaar draadloos netwerk. Het is ook vele malen veiliger om op deze manier verbonden te zijn. Een openbaar netwerk is voor "iedereen" openbaar. Dit zijn omgevingen waar criminelen graag gebruik van maken. Wanneer je een eigen netwerk hebt opgezet met een sterk wachtwoord hoef je ook niet meer bang te zijn dat iemand stiekem kan meekijken met wat jij aan het doen bent of kan inbreken op je computer.