Waarom een echte chef niet zonder Japans keukenmes kan

Waarom een echte chef niet zonder Japans keukenmes kan

Ben je werkzaam in de keuken van een hotel? Dan zul je waarschijnlijk kunnen beschikken over goed kookgerei, om je werk mee te kunnen doen. Bij keukengerei denk je waarschijnlijk als eerste aan pannen, keukenmachines en andere kookbenodigdheden. Maar goede messen mogen ook zeker niet ontbreken in keuken van een zichzelf respecterende keukenchef. En als je dan toch op zoek gaat naar echt goede messen, kies dan voor een mooie selectie Japanse keukenmessen. Deze messen zijn niet alleen van superieure kwaliteit, maar ook nog eens prachtig om te zien. In onderstaand blog kun je lezen, waarom Japanse keukenmessen een must zijn om te hebben in je keuken en wat je er zoal mee kunt klaarmaken. Lees je mee?

Waarom kiezen voor Japanse keukenmessen?

Als je Japanse keukenmessen aanschaft, krijg je veel kwaliteit voor je geld. Japanse messen zijn namelijk gemaakt van hoogwaardige staalsoorten, waardoor ze erg scherp en duurzaam zijn. De messen worden met veel zorg gesmeed, waardoor ze een perfect evenwicht hebben en zwaar werk aan kunnen, iedere dag opnieuw. Japanse messen zijn ook nog eens erg licht, waardoor je er langer mee kunt werken zonder vermoeid te raken. Ideaal, als je lange dagen maakt in het hotel waar je werkzaam bent. Er is een breed scala aan smaken en stijlen, dus jij gaat zeker de perfecte messen vinden, die voldoen aan je wensen!

Gerechten die je kunt maken met een Japans keukenmes

Met Japanse keukenmessen, zoals bijvoorbeeld een Deba mes kun je zowel Japanse als Westerse gerechten maken. Je kunt ze natuurlijk prima gebruiken om Japanse snijtechnieken uit te voeren. De messen zijn perfect voor het snijden en fijnsnijden van groenten, vlees en vis. Het is ook geschikt voor het maken van hapjes zoals sushi of sashimi. De messen hebben een lang, dun lemmet, die bij uitstek geschikt is voor het fileren van vis. Als je houdt van koken en experimenteren houdt, zijn Japanse keukenmessen ook zeker een must. Met dit mes kun je nieuwe gerechten uitproberen en je culinaire vaardigheden verbeteren. Je kunt zelfs exotische gerechten maken, zoals ramen of tempura.

Tot slot

Als je een chef bent die gaat voor het allerbeste, zijn Japanse keukenmes een must. Deze messen zijn van superieure kwaliteit en hebben ook nog eens een prachtig design. Je kunt er zowel Japanse als Westerse gerechten mee maken. Met deze messen kun je jouw culinaire vaardigheden nog verder verbeteren, maar zeker ook nieuwe gerechten uitproberen. Ga jij ook voor Japanse keukenmessen?