Tot rust komen tijdens een weekend weg? Neem een Hammam behandeling

Tot rust komen tijdens een weekend weg? Neem een Hammam behandeling

Als je op zoek bent naar een unieke spabehandeling tijdens een weekendje weg, kun je een keer een Hammam behandeling proberen. Deze oosterse badhuis ervaring is te vinden in veel kuuroorden over de hele wereld, maar ook hier in Nederland. Wat is een Hammam behandeling precies? En wat is het fijne aan zo'n behandeling? In dit artikel lees je alles over Hammam behandelingen.

Geschiedenis van Hammams

Een Hammam is een traditioneel Midden-Oosters badhuis, waar mensen zich kunnen wassen en kunnen genieten van een stoombad. Hammams komen voor in veel oosterse landen, waaronder Turkije, Marokko en Iran. De badhuizen hadden ook een sociale functie, omdat mensen hier kwamen om samen te praten en te ontspannen. Hammams zijn ontstaan uit de Romeinse badhuizen, die later werden aangepast voor rituele reiniging van het lichaam binnen het islamitische geloof.

Hammams in Europa

Hammams zijn vooral bekend in de Arabische wereld, maar ook in Europa vind je tegenwoordig veel meer Hammams. Door de invasies van de Ottomanen de afgelopen eeuwen werden de badhuizen bekend in Oost-Europa, maar ook in het westen van Europa vind je er steeds meer. De oudste Hammam van Europa staat in Hongarije, dit is het Rudasbad in Boedapest.

Hammam behandelingen

De Hammam behandeling is geïnspireerd op deze traditionele badhuizen. Deze behandeling is een combinatie van een stoombad, volledige lichaamsscrub, een massage met zeep. De behandelingen zouden volgens islamitische filosofen reinigend en zuiverend zijn voor mensen, met ook een helende werking. Hammam behandelingen worden steeds populairder in de westerse wereld. Dat komt omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar een manier om zich te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Hammam behandelingen zijn perfect als je even wilt ontspannen. Verder hebben de behandelingen ook een positief effect op de bloedcirculatie, onze zenuwen en de regulering van lichaamsgewicht. Ook voor de haren en voor onzuiverheden van de huid kan een Hammam behandeling goed zijn.

Ook in Nederland zijn er dus veel Hammams te vinden waar je een behandeling kunt ondergaan, zeker in de grotere plaatsen. Heb jij interesse in een Hammam behandeling? Zoek dan naar een badhuis bij jou in de buurt en maak een afspraak.