De meest unieke steden voor een hotelovernachting in Italië

De meest unieke steden voor een hotelovernachting in Italië

Italië is een prachtig land, met veel grote en mooie steden. Iedere stad in Italië is net weer even anders, met een andere sfeer, architectuur en verschillende activiteiten. Wil je een stedentrip boeken in Italië, of wil je tijdens je rondreis meerdere Italiaanse steden bezoeken? Dan is het verstandig om van te voren even te kijken wat je opties zijn. Hieronder lees je over de mooiste Italiaanse steden en wat deze steden uniek maakt.

Rome

Als je het hebt over Italië, is Rome natuurlijk de eerste stad die in je opkomt. Rome is de hoofdstad van Italië en staat bol van de bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Trevifontein en het Vaticaan. Daarnaast is Rome ook een heerlijke stad om gewoon lekker te wandelen, door de smalle straatjes en mooie pleinen. Je kunt makkelijk een week in deze stad blijven en dan nog zul je niet alles hebben gezien. Een hotel Rome vind je ook in iedere prijsklasse. Ben je overdag veel op pad? Dan kun je dus ook minder betalen voor je verblijf.

Milaan

Milaan is een stad die vooral bekend staat om zijn mode, design en shopping. In Milaan vind je namelijk veel grote fashionhouses, zoals Gucci, Prada en Armani. Daarnaast is het ook een stad met veel bezienswaardigheden, zoals de duomo di Milano, het museum van Leonardo da Vinci en de Galleria Vittorio Emanuele. Milaan is ook een stad die makkelijk te bereizen is met het openbaar vervoer. En wil je naar andere steden in Italië? Dan kun je vanuit Milaan ook makkelijk de trein of bus pakken. Als je op zoek bent naar hotels Milaan heb je hier ook veel keuze.

Venetië

Het bekende Venetië is een stad die vooral bekend staat vanwege haar kanalen en gondels. Venetië is namelijk een stad gelegen op verschillende eilanden in het noorden van Italië. Daarnaast is de stad ook bekend vanwege de Rialtobrug, het San Marcoplein en het Palazzo Ducale. Venetië is wel een duurdere stad om te bezoeken, maar dit is zeker de moeite waard. Als je in Venetië bent, kun je dan ook meteen een paar andere steden in de buurt bekijken, zoals Padua, Treviso of Verona.