Hotel boeken met laadpaal: waar moet je op letten?

Hotel boeken met laadpaal: waar moet je op letten?

Wil je op vakantie gaan met je elektrische auto? Dit is tegenwoordig een goede keuze. Er zijn steeds meer laadpunten beschikbaar in Europa, dus elektrische rijders hoeven niet meer lang te zoeken naar een oplaadplek. Wel zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo moet je een hotel of appartement regelen met één of meerdere laadpalen. Ook de route naar de bestemming moet je even goed bekijken van te voren. Alles over vakanties met de elektrische auto lees je hieronder.

Bereik van je elektrische auto

Vakanties met een elektrisch voertuig zijn goed te doen. Wel is het fijn om een auto te hebben met genoeg bereik. Elektrische auto's hebben meestal een bereik van 150-450 kilometer. Een bereik van minder dan 200 is genoeg voor dagjes weg, maar als je een langere vakantie wilt boeken of zelfs wilt rijden naar een ander land, kun je beter een auto hebben met meer bereik. Heb je een auto met een bereik van meer dan 300 kilometer, dan hoef je niet zo vaak te stoppen om op te laden. Als je een auto huurt op de bestemming, kan het wel prima zijn om een auto te hebben met wat minder bereik.

Hotel met laadpaal

Ook moet je natuurlijk zorgen dat je jouw auto altijd kunt opladen op vakantie. Hiervoor kun je stoppen bij oplaadpunten in de buurt, maar je kunt ook gewoon een hotel met laadpaal proberen te vinden. Zo kun je jouw voertuig 's nachts opladen, zodat je overdag weer op pad kunt gaan. Een laadpaal op het hotelterrein is niet altijd even makkelijk te vinden, dus het kan handig zijn om van te voren contact op te nemen met het hotel. Heeft jouw auto een optie voor snelladen? Dan is dit natuurlijk perfect als je op vakantie bent. Probeer in dit geval altijd een hotel te zoeken met snelladers.

Ben je op zoek naar alle hotels met laadpaal in Europa? Dan kun je dit gemakkelijk vinden op internet. Zorg dan ook dat je goed kijkt naar het type oplader en de gebruikte stekkers. Deze kunnen namelijk verschillen per land en regio. Niet iedere auto gebruikt dezelfde oplaadpunten en stekkers.