Wat is het geheim van een backpack-vakantie?

Wat is het geheim van een backpack-vakantie?

Weleens iemand gesproken die op backpack-vakantie is geweest? De kans is zeer groot dat deze persoon hier onafgebroken over kon vertellen. Deze verhalen zullen waarschijnlijk gaan over de avonturen die hij/zij onderweg beleefd heeft en over de vrienden die hij/zij onderweg heeft leren kennen. Het enthousiasme van backpackers werkt vaak aanstekelijk, waardoor er steeds meer mensen voor deze vakantievorm kiezen. Maar wat is nu eigenlijk het geheim van backpacken? Wij hebben dit voor je uitgezocht, hieronder kun je het lezen!

Terug naar de eenvoud

Vergaderen, online meetings en netwerken; we hebben het er iedere dag maar druk mee en als we thuiskomen is daar ook nog ons sociale leven, het huishouden en de administratie. Veel mensen verlangen terug naar de eenvoud; niet te veel drukte, niet te veel zorgen en vooral genieten. Een stuk van het geheim van het backpacken zit in het feit dat deze vorm van vakantie, zich bij uitstek leent, om dit doel te bereiken. Tijdens deze vakantie hoef je namelijk niet te vergaderen, maar ook bijvoorbeeld het huishouden hoeft niet gedaan te worden. Een leeg agenda zorgt ook voor een leeg hoofd, een heerlijke manier om terug te gaan naar de eenvoud dus!

Pure vrijheid

Het principe is eenvoudig; je stopt je backpack vol met de hoognodige spullen en je gaat gewoon. Bestemming onbekend, op naar de vrijheid! Waar je terechtkomt zul je onderweg wel zien, bevalt het je ergens? Dan blijf je er een poosje. Heb je het op een plek wel weer gezien? Dan ga je gewoon weer op pad. Of je nu in Europa rond wilt reizen, of bijvoorbeeld in Amerika, de hele wereld ligt letterlijk aan je voeten. Het is ook mogelijk om tijdens je backpack vakantie onderweg ergens te gaan werken, zodat je geld kunt verdienen om zo lang mogelijk weg te blijven. De pure vrijheid is zeker ook een stuk van het geheim van het succes van het backpacken. Ga jij ook voor de vrijheid?

Start vandaag nog

Wil jij gaan voor een backpack vakantie? Een backpack kopen doe je natuurlijk online, dit is eenvoudig en je hebt hem snel in huis. Vul deze met de spullen die jij mee wilt nemen en vertrek! Dat is ook zo fijn aan deze vorm van vakantie, je kunt er meteen mee starten. Ben jij iemand die eerst wil ervaren hoe het is om op deze manier te reizen? Kies dan voor een daypack, deze tassen zijn speciaal gemaakt om er een dag op uit te gaan. Ook de beste daypack vind je natuurlijk online. Ideaal als je bijvoorbeeld vanuit een vast punt dagtochten wilt wandelen. Een uitstekende manier om te beoordelen of deze vorm van reizen bij je past. Waarschijnlijk wel!