Wat is een leuke stedentrip in november?

Wat is een leuke stedentrip in november?

Het najaar is een prachtige tijd om een stedentrip te maken. De temperaturen zijn in de warme landen wat aangenamer, er zijn vaak minder toeristen en de grote steden beginnen langzaam in de stemming van de feestdagen te komen. Wil jij in november een mooie stedentrip boeken, maar heb je nog geen idee naar welke stad je wilt gaan? Hieronder lees je over een aantal van onze favoriete steden.

Athene

Wil je tijdens je stedentrip vooral op zoek gaan naar oude gebouwen, kunst en cultuur? Dan is Athene natuurlijk één van de meest geschikte steden van Europa. In november zijn de temperaturen in Griekenland wat lager, waardoor het een stuk fijner is om de hele dag door de stad te wandelen. Athene staat natuurlijk bekend om de Parthenon, maar je kunt hier ook prachtige musea vinden, zoals het Nationaal Archeologisch Museum. Ook is het leuk om de wijken Monastiraki en Plaka te bezoeken, waar je veel kleine winkeltjes en restaurantjes kunt vinden.

Barcelona

Zoek je naar een stad waar je lekker kunt shoppen, eten en uitgaan? Dan is Barcelona ook erg leuk. In deze stad kun je verder ook nog genoeg zien en doen, met veel bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en Park Guell. Barcelona is een stad die je gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer kunt verkennen. In november zijn de temperaturen hier nog steeds aangenaam, waardoor je ook nog lekker buiten kunt zitten in een van de vele parken of op een terrasje in de stad. Barcelona is ook een stad die voor ieder budget geschikt is, met genoeg goedkope hostels, hotels en Airbnbs.

Dubai

Reis je liever naar een land met hoge temperaturen? Dan zijn de Verenigde Arabische Emiraten een mooie vakantiebestemming. Je hebt hier de twee bekende steden Abu Dhabi en het ultramoderne Dubai. Je kunt hier van alles doen, zoals skydiven, naar een waterpark gaan of gewoon lekker shoppen in een van de vele winkelcentrums. In Dubai kun je ook nog het Burj Khalifa beklimmen, waarvan je vanuit de top een prachtig uitzicht over de stad hebt. Dubai staat bekend om de luxe en is daarom natuurlijk niet goedkoop, maar je kunt hier wel een onvergetelijke tijd hebben.