Waarom op vakantie naar Torremolinos?

Waarom op vakantie naar Torremolinos?

De naam van deze vakantiebestemming alleen al; Torremolinos! Het klinkt niet alleen heerlijk; deze Spaanse badplaats is ook gewoon heerlijk! Deze stad in de Spaanse provincie Malaga staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke stranden en fijn zwemwater, maar het heeft nog veel meer te bieden. Wat dan precies? Dat kun je hieronder lezen!

Historie

Deze badplaats wordt als sinds het Paleolithicum bewoond en daar is nog veel van overgebleven. Je vindt in Torremolinos bijvoorbeeld veel prehistorische grotten die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. Ook zijn er archeologische nederzettingen gevonden, waaronder van Arabieren en Romeinen. Ideaal om bijvoorbeeld ’s morgens zo’n indrukwekkende nederzetting te bezoeken, om ’s middags te genieten van het strand. In de avonduren kun je juist weer genieten van lokale gerechten zoals heerlijke tapas en een heerlijke Spaanse wijn en dat bij een ondergaande zon. De perfecte afwisseling op vakantie toch?

Centrum en park

Een vakantie Torremolinos is natuurlijk volop genieten van prachtige stranden en prima zwemwater. Maar het is ook een stad met een bruisend centrum. Bijvoorbeeld de Calle San Miguel is een straat waar je zeker doorheen gewandeld moet hebben. Hier vindt je veel winkels, restaurants en bars. Ideaal als je houdt van shoppen, maar ook van lekker lunchen en mensen kijken. Even rust? Ga dan naar Parque de la Batería om hier te genieten van rust, ruimte en natuur. Een heerlijke plek om bijvoorbeeld even lekker te gaan picknicken. Je kunt vanaf hier ook een boottocht maken, heerlijk om even de koelte op te zoeken na een paar dagen zonnen op het strand!

Prima hotels

Hotel in Torremolinos? Wil je graag voordelig overnachten? Of hou je van luxe en mag dit best wat kosten? In Torremolinos is een ruime keuze aan hotels. Wil je graag op loopafstand van het strand verblijven? Of liever in het centrum van de stad, waar je uit je hotelraam het bruisende nachtleven van Torremolinos kunt zien? Wil je graag in de buurt van Parque de la Batería overnachten, omdat je houdt van wandelen en dit een uitstekend vertrek- en aankomstpunt is? Omdat de keuze in Torremolinos ruim is aan hotels, ga jij jouw ideale hotel online gegarandeerd vinden!