Waarom een powerbank onmisbaar is op reis

Waarom een powerbank onmisbaar is op reis

Ga jij binnenkort op reis? Of ben je toevallig al onderweg? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om je telefoon of tablet opgeladen te houden tijdens je reis. Maar helaas is het niet altijd mogelijk om een stopcontact in de buurt te hebben. Gelukkig is er een handige oplossing: de powerbank! In onderstaand blog kun je alles lezen over de voordelen van een powerbank op reis. Altijd interessant om te weten toch?

Voordelen van een powerbank op reis

Een powerbank is een draagbare batterij die je kunt gebruiken om je elektronische apparaten op te laden. Powerbanks kunnen een grote, positieve impact hebben op je reis, en wel om de volgende redenen:

1. Geen zorgen meer over een lege batterij

Niets is zo vervelend als onderweg zijn en erachter komen dat je telefoon of tablet bijna leeg is. Je hebt misschien nog een lange reis voor de boeg of je wilt nog graag foto's maken van alle mooie momenten. Met een powerbank hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Je kunt je apparaat gewoon aansluiten op de powerbank en je bent weer klaar voor gebruik. Zo hoef je niet meer te stressen over een lege batterij en kun je onbezorgd genieten van je reis.

2. Handig voor lange reisdagen

Tijdens lange reisdagen kan het voorkomen dat je niet de mogelijkheid hebt om je elektronische apparaten op te laden. Denk bijvoorbeeld aan een lange bus- of treinreis, of misschien wel een lange wandeltocht. Een powerbank biedt dan uitkomst. Heb je USB Opladers mee waar je gebruik van wilt maken? Ook die kun je prima aansluiten op je powerbank! Je kunt een powerbank ook gebruiken om onderweg de tijd te doden, met een spelletje op je telefoon bijvoorbeeld. Ideaal toch?

3. Extra veiligheid tijdens het reizen

Het is altijd slim om een powerbank mee te nemen tijdens het reizen, ook voor je eigen veiligheid. Als je bijvoorbeeld verdwaalt of een noodgeval hebt, dan is het fijn om in het bezit te zijn van een opgeladen telefoon. Met een powerbank kun je altijd je telefoon opladen, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is. Zo ben je altijd bereikbaar en kun je hulp inschakelen indien nodig. Daarnaast kan een powerbank handig zijn voor het gebruik van offline kaarten of het opzoeken van informatie over je reisbestemming.

Powerbank aan boord van een vliegtuig

Een powerbank is de ideale metgezel tijdens je reis, maar er zijn wel regels waar je rekening mee moet houden wanneer je met het vliegtuig reist. Het is namelijk niet toegestaan om zomaar elke powerbank mee te nemen in het vliegtuig. Hier zijn een paar regels waar je op moet letten:

- Controleer of je powerbank voldoet aan de maximale capaciteit die is toegestaan in het vliegtuig. Dit kan verschillen per maatschappij, maar meestal geldt een maximale capaciteit van 100 wattuur.

- Zorg ervoor dat je powerbank een CE-markering heeft en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen

- Je mag maximaal twee powerbanks meenemen in je handbagage.

- Je mag je powerbank niet in je ruimbagage meenemen, omdat deze in het ruim bij hoge druk kan ontploffen.

Als je je aan deze regels houdt, kun je zonder zorgen je powerbank meenemen in het vliegtuig en op reis blijven genieten van de voordelen die het met zich meebrengt. Kies jij ook voor de voordelen van de powerbank?