Venetië bezoeken deze zomer? Lees onze tips!

Venetië bezoeken deze zomer? Lees onze tips!

Een stedentrip gepland naar de mooiste stad van Italië, Venetië? Dan helpen wij u graag op weg met een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden in activiteiten in Venice Italy. De stad van de San Marco, gondels, maskers en kleurrijk glaswerk.

Wat in Venetië bezoeken?

Uw startpunt van een citytrip Venice Italy begint eigenlijk altijd bij het beroemdste plein van de stad, namelijk het San Marcoplein. Rondom dit wereldberoemde plein liggen een aantal highlights, waarvan de rijk gedecoreerde basiliek van San Marco de absolute topattractie is. Mogelijk dat u wel even in de rij zal moeten staan voor de basiliek, maar dan krijgt u wel het nodige pracht en praal om te bewonderen. Liefhebber van uitzichtspunten? Neem dan ook even de moeite om de klokkentoren (Campanile di Venezia) op het San Marcoplein te beklimmen. Grenzend aan de basiliek ligt het Dogepaleis, oftewel het Palazzo Ducale. Neem hier ook even een kijkje bij de Brug der Zuchten, de brug tussen het Dogepaleis en de aangrenzende gevangenis. Wandelend door dit paleis zult u zich vergapen aan de weelde die Venetië heeft gekend in het verleden. De ene ruimte van het paleis is nog indrukwekkender dan het andere paleis.

 Meer highlights van Venice

Voor meer hoogtepunten moet u ook zeker het plein verlaten en de vele smalle paden en doolhoven van Venetie bezoeken en bewandelen. Neem een route naar de Rialtoburg, de opvallende brug over de Canal Grande, het centrale kanaal van Venetië. Deze is zelfs nog mooier wanneer u een tocht met een gondel gaat maken over de kanalen. Leuke uitstapjes hierbij kunnen de wijken Dorsoduro en Cannaregio zijn. Dorsoduro is de studentikoze en culturele wijk van Venetië, waar u o.a. musea aantreft zoals het Peggy Guggenheim en de Galleria dell Accademia, maar ook prachtige kerken en een authentieke gondel werkplaats. In Cannaregio treft u verder de Joodse Ghetto aan met synagoges, smalle straatjes en pleinen. Een leuk kerkje in deze wijk is Santa Maria Assunta Detta I Gesuiti.

 Nog meer activiteiten in Venetië

In de avond kan het leuk zijn een bezoek te brengen aan Teatro la Fenice, het prachtige operatheater welke gekenmerkt wordt door veel rood fluweel en een prachtige dakschildering. Wanneer u langer in Venetië verblijft is een boottocht naar de kleurrijke eilanden Burano en Murano ook een must see. De kleurrijke huizen zullen de meest pitoreske fot’s opleveren en als souvenir koopt u hier het traditionele glasblaaswerk. Liefhebber van het strand? Dan neem u de boot naar het eiland Lido di Venezia, het strandeiland van Venetië. Kortom, in Venetië kunt u zich makkelijk enkele dagen vermaken. Welkom in Venetië, de mooiste stad van Italië.