Ontdek de nieuwe toeristenbelasting op Bali

Ontdek de nieuwe toeristenbelasting op Bali

Het succes van Bali als toeristische bestemming heeft echter ook zijn keerzijde. Met meer dan 5 miljoen internationale bezoekers in 2023, overschrijdt het aantal toeristen ruimschoots de lokale bevolking van 4,3 miljoen inwoners. Deze overvloed aan toeristen heeft soms geleid tot irritatie onder de lokale gemeenschap. Ondanks dat het toerisme een belangrijke economische pijler is, worden veel bezoekers bekritiseerd voor het negeren van lokale culturele normen, het achterlaten van afval en het veroorzaken van verkeerschaos.

In een poging deze negatieve effecten tegen te gaan, heeft Bali eerder al maatregelen genomen, zoals het verbod voor buitenlandse toeristen om motorvoertuigen te besturen op het eiland. Voormalig gouverneur Wayan Koster heeft zelfs bij het Indonesische ministerie van Justitie aangedrongen op het intrekken van visa voor overtreders van lokale regels.

Beschermen van cultuur en milieu

De invoering van de toeristenbelasting Bali 2024 markeert een nieuwe stap in het streven van Bali naar duurzaam toerisme. De opbrengsten van deze belasting zullen worden geïnvesteerd in het beschermen van de natuurlijke schoonheid en culturele erfgoed van het eiland. Bovendien zullen de inkomsten worden gebruikt om de infrastructuur te verbeteren en het groeiende afvalprobleem aan te pakken. Op deze manier profiteert ook de lokale bevolking van de positieve impact van het toerisme.

Plan uw perfecte reis naar Bali met BaliTax.nl

Bereid u voor op een onvergetelijke reis naar Bali door vooraf de verplichte toeristenbelasting Bali aan te schaffen. Bij BaliTax.nl kunt u het meest voordelige toeristenbelasting Bali aanvragen voor uw vertrek naar Bali tegen een prijs van slechts €27,90! Het verkrijgen van dit toegangsbewijs is moeiteloos. U kunt het eenvoudig online aanvragen, printen en meenemen naar Bali.

Betaling is een fluitje van een cent via iDEAL of Bancontact. Binnen 18 uur ontvangt u de Bali Tax op het opgegeven e-mailadres. In de meeste gevallen krijgt u uw toegangsbewijs echter al binnen enkele uren! Bereid u voor op een zorgeloze reis naar Bali en regel uw toeristenbelasting vandaag nog met BaliTax.nl!

Kortom, de nieuwe toeristenbelasting op Bali biedt niet alleen een manier om bij te dragen aan duurzaam toerisme, maar ook een kans om de prachtige Balinese cultuur en natuur te behouden voor toekomstige generaties.