Op vakantie met een hond? Overweeg deze handige spullen!

Op vakantie met een hond? Overweeg deze handige spullen!

Samen met hun lievelings viervoeter op vakantie is de grote droom van iedere hondenliefhebber. Een dergelijke vakantie vergt echter goede voorbereiding. Ten eerste is het van belang om vooraf goed onderzoek te doen. Sommige landen stellen bijvoorbeeld specifieke eisen rondom het meebrengen van een hond. Voor dieren kan het bovendien spannend zijn om op reis te gaan en om op een nieuwe bestemming te verblijven. In dit artikel lichten we daarom een aantal spullen toe die je kunt overwegen om mee te nemen wanneer je op reis gaat met jouw hond. 

Favoriete en vertrouwde items

Allereerst is het voor honden uiteraard fijn om hun vertrouwde spullen om zich heen te hebben. Denk bijvoorbeeld aan hun favoriete speeltjes. Zo kunnen zij zichzelf vermaken of kan hun baasje hen entertainen. Bovendien is het raadzaam om een lekkere kluif mee te nemen. Slaapt jouw viervoeter graag op een specifieke deken of in een bepaald hondenkussen? Dan is het ook prettig om deze mee te nemen. Zo kunnen zij, bijvoorbeeld in de auto, op hun vertrouwde bedje rusten. Een goede tip is om een wasbaar hondenkussen aan te schaffen. Deze hoezen kunnen na alle spannende avonturen op reis namelijk gewoon in de wasmachine gedaan worden. 

Samen op avontuur

Wil jij tijdens jouw vakantie jouw hond het liefst overal mee naartoe nemen? Kleinere honden kunnen makkelijk worden meegenomen in een draagtas. Zo hoef je jouw viervoeter nooit thuis te laten en kan het meegenieten van alle avonturen op vakantie. Voor jonge honden die nog aan het groeien zijn of juist voor oudere honden kan het daarnaast prettig zijn om in een buggy te zitten, omdat zij snel overbelast kunnen raken. Wil je in plaats van wandelen, liever fietsen? Voor fitte honden is het natuurlijk mogelijk om naast de fiets te rennen, maar dit is zeker niet voor elke hond weggelegd. Denk in dat geval aan het kopen of huren van een fietsmand of fietskar. 

Fijne verzorgingsproducten

Wanneer je jouw hond meeneemt op vakantie, is het natuurlijk ook belangrijk om de nodige verzorgingsproducten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een goede hondenshampoo. Na al het spelen in de buitenlucht zoals het bos en het strand, kan de vacht van jouw hond wel wat extra verzorging gebruiken. Naast het wegspoelen van vuil en bacteri├źn, is dit ook een goede manier om klitten te ontwarren. Bovendien zorgt een verzorgende shampoo ervoor dat jeuk en huidproblemen voorkomen worden. Afhankelijk van de vacht van jouw hond, is het ook belangrijk om borstels en kammen mee te nemen. Daarnaast is het aan te raden om verzorgingsproducten voor de oren, ogen, nagels en het gebit mee te nemen. 

Naast alle standaard items die je moet meenemen wanneer je met jouw hond op vakantie gaat, hebben we in dit artikel een aantal producten onder elkaar gezet die ook handig zijn om mee te brengen naar de vakantiebestemming. Ben jij al eens op vakantie geweest met jouw viervoeter?