Op deze manier wordt jouw vakantie in Griekenland nog beter

Op deze manier wordt jouw vakantie in Griekenland nog beter

Wil je weten hoe je jouw vakantie naar Griekenland nog beter maakt? Lees dan snel verder! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Zo ga je namelijk optimaal genieten van Griekse vakantieleven.

Boek geen all-inclusive vakantie

Door een all-inclusive vakantie te boeken, kom je niet in contact met de echte Griekse cultuur. Je zult veel (dezelfde) toeristen tegenkomen in het hotel en je bent veel minder snel geneigd zijn om uit eten te gaan, omdat de prijs all-inclusive is. Bovendien is het eten meestal van mindere kwaliteit dan wat je in restaurants vindt. Terwijl het Griekse eten en de gezelligheid in de restaurants juist één van de redenen is om naar Griekenland te gaan. Een all-inclusive is daarom niet aan te raden als je echt wilt genieten van je vakantie in Griekenland. Wil je een unieke tip? Boek een swim-up kamer Griekenland.

Kies een kleinere accommodatie

In Griekse steden en dorpen zijn veel kleine hotels en appartementen die gerund worden door families. Deze zijn vaak een stuk gezelliger dan de grote internationale hotelketens. Je komt makkelijker in contact met de lokale bevolking en je snuift veel meer cultuur op. Het is vaak namelijk veel leuker om ’s avonds bijvoorbeeld in een klein hotel wat te gaan drinken dan in de een grote hotelbar.

Plan bezienswaardigheden in

Wanneer je weet waar je precies naartoe gaat, kun je bezienswaardigheden inplannen. Zo ga je niet lopen dwalen en maak je de mooiste wandelingen of fietstochten. Er zijn ontzettend veel mooie plekken in Griekenland. Ga je naar Zakynthos? Bezoek dan zeker Shipwreck beach. Dit is het meest gefotografeerde strand van Griekenland. Ga je naar Corfu? Waag dan eens een bezoekje aan de rustige stranden in het noordwesten van het eiland. Deze zijn uniek. Daarnaast is de oude stad van Corfu echt een bezienswaardigheid op zich.

Huur een auto

Griekenland is een groot land en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van het eiland of de stad zien. Een bus is dan erg handig, maar een auto geeft je nog meer vrijheid. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends naar een strand buiten de stad rijden en ’s avonds weer terug. Maar wat wij altijd het mooiste blijven vinden, is door gewoon willekeurig te gaan rijden. Je stapt in de auto zonder plan en je ziet wel waar het schip strand. Dit levert altijd de leukste dagjes weg op.