Kun je zonder reisverzekering?

Kun je zonder reisverzekering?

Iedereen die regelmatig op reis gaat, weet heel goed waar de risico’s van reizen liggen. Je eigendommen kunnen worden gestolen, je kunt ziek worden op reis of je kunt een ongeluk krijgen. Zonder reisverzekering loop je grote risico’s, wat in sommige gevallen kan leiden tot serieuze problemen. Denk hierbij aan het opgenomen moeten worden in een buitenlands ziekenhuis waarbij de kosten soms enorm op kunnen lopen. Je leest het al; je kunt niet zonder reisverzekering! Hieronder leggen we je uit wat een reisverzekering precies is en hoe je deze het beste af kunt sluiten.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Stel je bent op vakantie en er wordt ingebroken in je hotelkamer. Het mogelijke gevolg; laptop weg, sieraden weg en bijvoorbeeld je nieuwe schoenen weg. Het gevolg; een schadepost van duizenden Euro’s, plus een grote teleurstelling. De teleurstelling kan een reisverzekeringen niet wegnemen, wel kan deze ervoor zorgen dat je geld overgemaakt krijgt om nieuwe spullen te kopen. Ook als je bijvoorbeeld je been breekt tijdens een wedstrijdje badminton op de camping; kun je rekenen op een reisverzekering. Overigens is het ook nog eens zo dat je in sommige landen zelfs verplicht bent om een reisverzekering te hebben, anders kom je niet eens het land in. Met andere woorden; je gaat een stuk relaxter op vakantie met een reisverzekering!

Online vergelijken van aanbieders

Voordat je aanbieders gaat vergelijken, is het belangrijk om precies te weten wat je eigenlijk wilt. Denk hierbij aan de hoogte van het eigen risico, maar ook waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Wil je bijvoorbeeld al je spullen verzekeren op reis, of juist een gedeelte hiervan? Vind je het belangrijk dat je ook verzekerd bent bij overlijden, bijvoorbeeld dat je lichaam weer teruggebracht wordt naar Nederland? Dit soort zaken, kun je allemaal verzekeren. Als je alles scherp in beeld hebt, kun je vergelijkingen gaan maken tussen aanbieders onderling, bijvoorbeeld op Poliswijzer.nl. Je kunt hierbij natuurlijk kijken naar prijzen, maar ook de voorwaarden moet je altijd goed doorlezen per aanbieder. Ook voor de beste doorlopende reisverzekering kun je op Poliswijzer.nl prima terecht. Het afsluiten zelf is vervolgens snel en makkelijk gedaan. Je zult merken dat als je eenmaal een reisverzekering hebt, dat je een stuk relaxter op vakantie gaat. Dit geeft rust voor jezelf, maar ook voor de mensen die thuis achterblijven. Heerlijk toch?