Hotels bij Rotterdam Airport? Dit zijn ze!

Hotels bij Rotterdam Airport? Dit zijn ze!

Wat als je door een staking of andere onvoorziene omstandigheden vast komt te zitten in de buurt van Rotterdam Airport? Misschien staakt de bus wel, of land je veel te laat. Misschien wijk je wel uit naar Rotterdam Airport en weet je niet waar je heen moet. Dan kun je beter een hotel bij Rotterdam Airport vinden. Maar welk hotel?

Best Western Amrath Airport Hotel

Er is een airport hotel welke ook het dichtstbij luchthaven Rotterdam ligt. Dat is het Best Western Amrath Airport Hotel, het voormalige Regardz Rotterdam Airport Hotel. Je kunt het eigenlijk lopen, de afstand tot de luchthaven is slechts 700 meter. Het is een 4-sterrenhotel dat van alle gemakken is voorzien wat je gewend bent van Best Western Hotels. Wil je dus heel dicht bij het vliegveld slapen? Dan raden wij dit hotel zeker aan!

Luchthavenshuttle hotels zoeken

Dat was eigenlijk het enige airport hotel. Natuurlijk zit de omgeving van RTM, of zestienhoven, vol met hotels die ook busjes naar Rotterdam Airport kunnen sturen. Dan kun je gewoon zoeken op booking.com en dan bij bestemming 'Rotterdam Airport'. Kruis daarna het vakje 'luchthavenshuttle' aan om er zeker van te zijn dat ze je ook gewoon ophalen. Deze hotels, het zijn er waarschijnlijk meer dan 10, kun je het beste even bellen om te kijken hoe het precies werkt. Let op! Het hebben van een luchthavenshuttle zegt niet dat deze ook gratis is! Vaak moet je een extra toeslag betalen.

Vliegtuigmaatschappij betaalt

Als je bent uitgeweken of door een probleem van de luchtvaartmaatschappij een hotel zoekt bij Rotterdam Airport, zal de vliegtuigmaatschappij je in sommige gevallen moeten betalen. Dit zijn Europese regels, als je niet op je bestemming bent moet de maatschappij eigenlijk voor je zorgen. Mocht je dus eens vertraging hebben gehad, verdiep je dan zeker in deze mogelijkheden.

Airbnb's

Natuurlijk kun je ook een Airbnb zoeken en dan een taxi er naartoe nemen. Toch raden we dat niet aan omdat Airbnb's vaak al duurder zijn, en taxi's op het moment dat heel veel mensen (staking, uitwijk) tegelijk een taxi willen vaak qua prijzen helemaal over de kop gaan. Dan kun je beter gewoon een bestaande luchthavenshuttle boeken bij een hotel dat er ervaring mee heeft.