Naar Zuid-Spanje? Denk aan een vakantie in Andalusië

Naar Zuid-Spanje? Denk aan een vakantie in Andalusië

In het Zuiden van Spanje ligt de mooiste regio van Spanje, namelijk Andalusië (Andalusia). Deze regio is de perfecte regio voor een rondreis langs prachtige steden, witte dorpen en mooie natuurgebieden. Wat zijn de highlights in Andalusia?

Granada met het Alhambra

De bekendste bezienswaardigheid van Andalusia is waarschijnlijk het Alhambra. Een enorm Moors paleizencomplex op de heuvel van de stad Granada. Wat dit enorme Alhambra Granada complex zo bijzonder maakt zijn de vele unieke Moorse details in de bouwstijl. Het UNESCO gebouw kan prachtige gefotografeerd worden met op de achtergrond de indrukwekkende bergen van de Sierra Nevada. Let wel op dat u vooraf uw Alhambra tickets koopt, aangezien deze tijdens het hoogseizoen geregeld uitverkocht raakt. Combineer uw bezoek met het Alhambra ook met een bezoek aan de wijken El Albayzin en Sacromonte. Deze laatste staat bekend om zijn grotwoningen en authentieke flamenco shows.

Sevilla en het Alcazar

Sevilla is de stad in Europa met het grootste historische centrum. Grote delen van dit centrum staan op de UNESCO werelderfgoedlijst waarvan er twee topattracties uitspringen. Ten eerste het Real Alcazar de Sevilla, het koninklijke paleis waar u een bezoek kunt brengen aan de flink gedetailleerde bouwstijl. Het andere hoogtepunt van Andalusia en Sevilla is de kathedraal van Sevilla, welke behoort tot de grootsten ter wereld en waar u de aangrenzende Moorse klokkentoren, La Giralda, kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Voor mooie foto’s mag een bezoek aan Plaza de España niet ontbreken, het gebouw dat alle Spaanse provincies representeert staat imposant in het Parque Maria Luisa van Sevilla. Een ideale plek om even te ontsnappen aan de warmte van de stad.

Cordoba en de Mezquita

Aan de Guadalquivir ligt de derde stad van Andalusia, namelijk Cordoba. Het is eveneens de warmste stad van Europa en was in de 10e eeuw zelfs een van de grootste steden in Europ.a Uit deze periode is het belangrijkste overgebleven monument de Mezquita, een immense moskee-kathedraal in het oude centrum van Cordoba. Het hele centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst, maar de rood-witte bogen van de Mezquita zullen toch het absolute hoogtepunt zijn. Via de Romeinse brug nadert u de stad en ziet u de Mezquita al imposant liggen. Daarnaast staat de stad bekend om zijn vele patio’s vol met bloemen.

El Caminito del Rey

Wandel liefhebber? Ga dan eens een wandeling maken over de Caminito del Rey, oftewel het paadje van de Koning. Dit wandelpad ligt in de provincie Malaga en loopt door de El Chorro kloof. In 2014 is dit pad gerenoveerd en nu kunt u dit wandelpad met steile kliffen, leuningen en een brug over de kloof bewandelen. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.