Zonvakantie boeken in Europa? Dit zijn de leukste landen om uit te kiezen

Zonvakantie boeken in Europa? Dit zijn de leukste landen om uit te kiezen

Wil je een zonvakantie boeken in Europa? Dan zijn er verschillende leuke bestemmingen om uit te kiezen. Zo zijn Spanje, Italië en Griekenland populaire keuzes. Maar ook Frankrijk of Portugal zijn prachtige landen om een vakantie door te brengen. In dit artikel geven we je een aantal tips over de leukste landen om naartoe te gaan op zoek naar zon en strand.

Zonvakantie in de zomer

Als je in de zomer wilt boeken, zijn er verschillende bestemmingen die zeker de moeite waard zijn. Zo is Spanje een populaire keuze onder Nederlanders. Dit komt mede doordat het weer in Spanje vaak goed is en er veel zonuren zijn. Daarnaast zijn er verschillende leuke steden en badplaatsen om te bezoeken. Denk aan Barcelona, Valencia of Granada. Ook in Portugal is het goed toeven in de zomer. Het weer is hier vaak aangenaam en er zijn verschillende mooie plekken om te zien. Denk aan de Algarve of Lissabon.

Reizen naar Italië

Italië is ook een fijne zomerbestemming. Je hebt hier niet alleen heel veel zon, maar je kunt ook genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Daarnaast zijn er verschillende mooie steden en plekken om te bezoeken. Denk aan Rome, Florence of Venetië. Ook Griekenland is een fijne zomerbestemming. Je hebt hier niet alleen heel veel zon, maar je kunt ook genieten van heerlijke Griekse gerechten. Daarnaast zijn er verschillende mooie steden en plekken om te bezoeken. Denk aan Athene, Mykonos of Santorini.

Liever een wat minder bekend land? Kijk dan eens naar het oosten van Europa. Landen zoals Kroatië, Hongarije en Bulgarije worden ook steeds populairder voor vakanties.

Vakantie in de herfst of winter

Als je liever in de herfst of winter boekt, zijn er ook verschillende bestemmingen die zeker de moeite waard zijn. Als je reist in het voorjaar of najaar, wil je zoveel mogelijk kans op zon en hoge temperaturen. Hiervoor kun je een kijkje nemen naar de zuidelijke eilanden van Portugal en Spanje, maar ook in Europa heb je warmere gebieden. Veel van de Griekse eilanden kunnen in deze periodes nog warm zijn, maar ook het zuiden van Spanje is ideaal. Hier kun je relatief snel naartoe vliegen en hier zijn de temperaturen erg hoog.