Zo blijf je fit en gezond op vakantie

Zo blijf je fit en gezond op vakantie

De vakantie is natuurlijk de tijd om te genieten van zon, zee en strand. Maar ook van luieren, veel eten en drinken. Wanneer je niet 5 kilo zwaarder terug wilt komen dan kun je hieronder 5 tips vinden om de schade een beetje te beperken en fit en gezond te blijven op vakantie. Het zou zonde zijn wanneer je na de vakantie weer direct op dieet moet om 5 kilo af te vallen.

1. Zorg voor voldoende beweging

De vakantie is natuurlijk hét moment om lekker te luieren. Maar als je een beetje fit wilt blijven ook regelmatig te bewegen. Na een paar dagen lekker luieren op het strand bedje is het tijd om iets actiefs te doen! Op die manier blijf je in beweging en fit. Je kunt bijvoorbeeld: een dagje naar een leuke stadje of even winkelen, probeer zoveel mogelijk naar plekken toe te wandelen in plaats van met de auto te gaan, maak een wandeling na het avondeten.

2. Ga erop uit of doe iets actiefs

Zeker in de zomer zijn er talloze actieve uitje die je kunt doen. Je kunt lekker gaan zwemmen, paddle boarden, surfen of andere watersporten. Maar je kunt natuurlijk ook lekker wandelen of fietsen door de bossen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je doet, zolang je maar lekker actief bezig bent!

3. Je kunt ook op vakantie sporten

Er zijn talloze hotels die een fitness hebben. En wanneer je geen fitness ruimte hebt dan kun je natuurlijk altijd de lokale fitness bezoeken. Sta een dagje lekker vroeg op en ga eens lekker fitnessen, hardlopen of een andere sport doen wat je leuk vind. Wanneer je bezig bent zal je merken dat je het echt gemist hebt! En wist je dat je met hardlopen en fietsen de meeste calorieën verbrand (bron)?

4. Drink niet teveel alcohol

Wanneer je fit wilt blijven kun je het beste de alcohol consumptie beperken. Alcohol bevat namelijk veel calorieën waardoor je makkelijk teveel calorieën op een dag binnenkrijgt. Maar daarnaast krijg je als je alcohol ook nog eens extra trek in (ongezond) eten. Dubbel slecht dus. Probeer daarom af en toe een glaasjes af te slaan.

5. Blijf gezond eten

Het is natuurlijk heel verleidelijk om iedere dag lekker pizza, hamburgers en andere lekkere dingen te eten. Maar probeer ook af en toe gezond te eten. Schep eens wat extra groenten op en vergeet niet regelmatig fruit te eten!

Met deze tips beperkt je de schade wanneer je op vakantie bent. Maar vergeet natuurlijk niet te genieten van je vakantie!