Reizen naar Amerika? Hier moet je op letten

Reizen naar Amerika? Hier moet je op letten

Wil je naar Amerika reizen, dan is het handig om eerst te bedenken wat je graag wilt zien. Amerika is een enorm land met veel uitersten. In het noorden van het land vind je enorme bergen met prachtige, ijskoude gletsjers. In het zuiden vind je juist droge woestijnen en zelfs de warmste plek ter wereld. Ook op het gebied van cultuur zijn er grote verschillen te vinden in het land. De veelzijdigheid van het land maakt Amerika een geweldige keuze om naar toe te reizen.

Steden Amerika

Hou je van de drukte van grote wereldsteden, dan kun je kiezen voor wereldberoemde Amerikaanse steden als New York, Chicago, San Francisco en Miami. Lopend door deze steden waan je je soms op een filmset. New York is druk, groot en misschien wel alles wat je uit films en van televisie verwacht van de stad. Ga je naar Amerika reizen, dan is een stop in New York een absolute aanrader.

Ook andere Amerikaanse steden zijn geweldig om te bezoeken. Miami in het zuiden van het land staat bekend om haar Spaanse invloeden en clubs. San Francisco aan de westkust is met name sierlijk en beroemd vanwege haar steile straten en de grote rode Golden Gate Bridge. De bovengrondse stadstrein van Chicago geeft je het gevoel dat je in een mooie Amerikaanse stad uit de jaren twintig loopt. Voor de liefhebben van stedentripjes is een reis naar Amerika een geweldige keuze.

Natuur Amerika

Ook als je meer een natuurmens bent kun je met een gerust hart naar Amerika reizen. De natuur van Amerika is extreem gevarieerd dankzij de enorme grootte van het land. Voor mooie hikes in de bergen kun je het beste in het midden en noorden van het land terecht. Hier vind je Glacier National Park en Yellowstone National Park. Enorme bossen vind je met name in het westen van het land. Bekijk de hoogste bomen ter wereld in Redwoods National Park of geniet van prachtige uitzichten in Yosemite National Park. Het land heeft zoveel verschillende natuur te bieden, dat je alles pas gezien kan hebben als je meerdere keren naar Amerika reist.

Kosten Amerika reizen

Een retourticket naar de oostkust van Amerika (bijvoorbeeld New York) kost ongeveer € 600,-. In Amerika gebruikt men de dollar. Eén dollar is ongeveer 75 eurocent. Amerika is niet enorm duur, maar ook niet goedkoop. Je reist in Amerika het makkelijkst met een auto of camper. Het land is te uitgestrekt voor efficiënt openbaar vervoer. Binnen de steden is het openbaar vervoer wel uitstekend en vrij goedkoop.