Hoe lang kun je rijden met een elektrische auto?

Hoe lang kun je rijden met een elektrische auto?

Wil je misschien elektrische gaan rijden, maar heb je nog wat vragen hierover? Iets wat veel mensen zich afvragen, is hoe lang je kunt rijden met een elektrisch voertuig. Ben je van plan om op vakantie te gaan, bijvoorbeeld naar de Dordogne met de elektrische auto? Dan is het belangrijk om te weten hoe lang je kunt doen met één volle accu. De grootte van de accu bepaalt hoe ver je kunt komen voordat je moet opladen. Meer weten over elektrische auto's? Lees dan dit blog.

Grootte van de accu

Tegenwoordig heb je verschillende opties als het gaat om elektrische voertuigen. Eerst hadden de meeste auto's een kleinere accu, waarmee je ongeveer 100-120 kilometer kon rijden voordat je moest opladen. Daarnaast was de snelheid waarmee je kon opladen ook niet heel erg snel, dus het duurde een tijdje voordat je weer verder kon. Hierdoor zou het lang duren voordat je bij de bestemming aankwam.

Gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische auto's met grotere accu's die je tot wel 400 of 500 kilometer ver kunnen brengen voordat je opnieuw moet opladen. De Tesla Model S Long Range kan zelfs 650 kilometer rijden voor je moet opladen. Deze modellen zijn dus ideaal als je van plan bent ver te reizen met je auto. Ook gaat het opladen tegenwoordig een stuk sneller. Zeker als je een snellader kunt gebruiken. Je auto is dan binnen 15-30 minuten volledig opgeladen, waardoor je snel weer kunt gaan rijden. Als je onderweg bent naar vakantie, kun je dan mooi even een pauze houden en een broodje eten. Let wel op als je op vakantie gaat: want niet overal heb je een even goede infrastructuur voor elektrische voertuigen.

Laadpalen langs de weg

Ga je op vakantie in Nederland, België of één van de buurlanden? Dan zul je geen moeite hebben om een laadpaal te vinden. Ook vind je veel hotels met laadpaal in Frankrijk, Duitsland en bijvoorbeeld Engeland. In het zuiden van Europa zijn er wat minder laadpalen, maar ook hier wordt het netwerk steeds groter. Reis je naar Oost-Europa, dan moet je wel even goed opletten. Hier heb je namelijk niet overal genoeg laadpalen. Probeer je route daarom goed uit te stippelen voordat je in de auto stapt.