Heb je een toeristenkaart nodig voor een vakantie in Suriname?

Heb je een toeristenkaart nodig voor een vakantie in Suriname?

Als je gaat backpacken of genieten van een rondreis door Suriname, is het belangrijk om vooraf te weten of je een toeristenkaart nodig hebt. Voorheen was het noodzakelijk om een toeristenkaart of een visum aan te schaffen, wil je reizen door Suriname. Een toeristenkaart was 90 dagen geldig en kon je gebruiken voor familiebezoek, of om het land te bezoeken als toerist. Verblijf je langer, of kom je om te werken? Dan is het nog steeds belangrijk om een visum te hebben.

De toeristenkaart in Suriname is tegenwoordig niet meer nodig. Sinds 2022 is dit aan de kant geschoven voor een nieuw systeem. Zo betalen reizigers vanaf nu een Entry Fee om in het land te mogen verblijven. Hoe dit precies werkt, lees je in dit artikel.

Vakanties in Suriname

Door de geschiedenis tussen Nederland en Suriname, zijn onze landen nog steeds nauw met elkaar verbonden. Veel Nederlanders gaan op vakantie naar Suriname. Je kunt in gemiddeld 10 uur vliegen naar dit Zuid-Amerikaanse land. Dit kan vanaf Schiphol, maar ook vanaf Eindhoven en Rotterdam. Soms maak je dan wel een tussenstop in bijvoorbeeld Miami of een andere grote Amerikaanse stad. Suriname staat bekend om zijn mooie natuur, stranden en warme temperaturen. Je kunt hier ook lekker eten en drinken.

In Suriname verblijven als toerist

Net als voorheen, is het niet voldoende om een paspoort te hebben om in Suriname te verblijven. Je hebt geen toeristenkaart meer nodig, maar je moet wel een Entry Fee voor Suriname betalen. De kosten hiervoor zijn rond de 25 euro. Hierna kun je als toerist in Suriname verblijven. Ook als je komt om familie of vrienden te bezoeken, is dit bedrag geldig. Kom je in Suriname om te werken, of om andere redenen? Dan moet je een visum hebben om langere tijd te blijven.

Deze Entry Fee kun je betalen op verschillende plekken, zoals bij het consulaat of direct bij de luchthaven. Als je ongeluk hebt, kun je hier soms lang wachten. Kies er daarom voor om de Entry Fee Suriname goedkoop via internet te kopen. Je bespaart jezelf dan meestal veel tijd en moeite. Ook weet je dan van te voren meteen dat alles in orde is. Dit is natuurlijk erg fijn op weg naar je vakantiebestemming.