Handige tips voor een onvergetelijke herfstvakantie

Handige tips voor een onvergetelijke herfstvakantie

Na deze warme zomer zijn de meeste mensen weer aan het werk. Ook veel scholieren zijn al in de schoolbanken te vinden. Toch staat over een paar weken ook de herfstvakantie van 2022 al weer voor de deur. Het kan daarom zeker geen kwaad alvast na te denken over jouw vakantie in de herfstperiode.

Misschien heb je vanwege het lekkere weer van de afgelopen tijd nu juist zin in een vakantie met die echte herfstsfeer? Sommigen kunnen eindeloos genieten van een heerlijke boswandeling tussen de vallende bladeren. Voor dat echte herfstgevoel sluit je die natuurlijk af met een kop warme chocomel bij de open haard! Voor anderen is de herfstvakantie juist de periode om nog even van een laatste dosis zon en warmte te genieten voordat het echt donker en koud word.

Herfstvakanties dichtbij

De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakanties in Nederland of niet ver over de grens in België of Duitsland. Hierbij spelen de voorbije corona periode en de drukte op de luchthavens zeker mee in deze keuze. De herfstvakantie in Nederland duurt maar 1 week. Ook dit maakt het extra aantrekkelijk om te kiezen voor een vakantie dichtbij. Even de auto vol laden en dan in 1 of 2 uur naar je huisje of hotel!

Besparen op je vakantie dicht bij huis

Mensen die gebonden zijn aan de schoolvakanties weten het natuurlijk al. De vakantieperiode is best duur! Toch geldt dat voor de herfstvakantie in iets mindere mate als je dit vergelijkt met de andere vakanties.

Herfstvakantietip België en Duitsland

Vakantieparken en vakantiehuisjes in Nederland zijn erg in trek. Zeker tijdens de schoolvakanties rekenen ze forse prijzen. Het kan geen kwaad om daarom ook eens naar een vakantiehuisje of hotel net over de grens te kijken. Zo valt de herfstvakantie van 2022 bij onze zuiderburen later dan in Nederland. Hierdoor kan het lonen om goed te vergelijken.

Nog even genieten van zon, zee en strand

Er is nog steeds een grote groep Nederlanders die tijdens de herfstvakantie een weekje met het vliegtuig de zon opzoeken. Bestemmingen als Spanje, Italië, Turkije en Griekenland zijn allemaal in ca. 2-4 vliegen te bereiken. Een prima reistijd dus voor een ontspannen zonvakantie van een week.

Populaire zonbestemmingen dichtbij

Wat meer zonzekerheid tijdens de herfstvakantie vind je op bestemmingen (relatief) dichtbij zoals bijvoorbeeld de Canarische eilanden en Egypte. Iets verder weg zijn ook de Kaapverdische eilanden en het Caraïbisch gebied nog wel te doen voor een week.

Toch is ook de kans op lekker weer groot op prachtige bestemmingen zoals de Balearen, het Spaanse vasteland, de Griekse eilanden en Italië. Wat ons betreft is dit dan ook de beste keus voor een betaalbare herfstvakantie naar de zon als je niet al te ver wilt vliegen.