De mooiste witte dorpen van Andalusië

De mooiste witte dorpen van Andalusië

Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje die bekend staat om haar prachtige witte dorpen. Deze schilderachtige plaatsjes liggen verspreid over de bergen en heuvels van de regio en zijn een must-see voor iedereen die een vakantie in Andalusië boekt. In dit artikel vertellen we je alles over de mooiste witte dorpen van Andalusië.

Witte dorpen van Andalusië

De witte dorpen van Andalusië zijn erg divers. Zo vind je er dorpen met een Moorse invloed, zoals Vejer de la Frontera en Grazalema, maar ook typisch Spaanse plaatsjes. De dorpen zijn wit omdat de huizen en andere gebouwen gemaakt zijn van kalksteen. Dit materiaal is goed tegen de hete zon en heeft daardoor een witte kleur. In Andalusië kan het namelijk enorm warm worden.

Wat zijn nou de mooiste witte dorpen in het zuiden van Spanje? Wij denken dat de volgende vier dorpen zeker een bezoek waard zijn.

De mooiste witte dorpen

- Ronda: dit plaatsje ligt in het binnenland van Andalusië en is bekend om zijn imposante brug die over een diepe kloof loopt. Ronda is een prachtige plaats om te wandelen en genieten van het uitzicht.

- Grazalema: dit is een van de oudste witte dorpen in Andalusië en ligt in het bergachtige gebied van Los Alcornocales. Grazalema is een dorp met een Moorse invloed en is bekend om zijn sfeervolle straatjes en huizen.

- Zahara de la Sierra: dit plaatsje ligt aan de voet van een berg en heeft prachtige uitzichten. Het dorp is ook erg populair onder mensen die houden van wandelen, omdat het dorp tegen de bergen ligt.

- Arcos de la Frontera: dit is waarschijnlijk het meest bekende witte dorp in Andalusië en ligt mooi aan het water. Arcos de la Frontera ligt erg mooi rond een heuvel en is zeker een bezoekje waard.

Als je op zoek bent naar mooie plaatsjes voor een tussenstop tijdens een rondreis in Andalusië, dan zijn de witte dorpen zeker een aanrader. Je hebt dan wat afwisseling van de grotere plaatsen. Vaak liggen de witte dorpen ook mooi in de natuur, waar je dan even kunt wandelen of fietsen. Wilt u ook genieten van deze schilderachtige plaatsjes? Boek dan nu een vakantie in Andalusië.