Dit zijn de 10 mooiste eilanden van Griekenland

Dit zijn de 10 mooiste eilanden van Griekenland

Griekenland is een land vol met schoonheid. Zo zijn er de bergen, het vasteland en natuurlijk de vele eilanden in de Ionische Zee. De meeste toeristen bezoeken het vasteland, maar wie de mooiste eilanden van Griekenland wil zien moet zeker naar de Ionische Zee gaan! In dit artikel lichten we 10 van die prachtige eilanden toe.

1. Zakynthos

Zakynthos is het meest zuidelijke van de Ionische eilanden. Het is tevens het op twee na grootste eiland van de archipel. Zakynthos staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere water en weelderige vegetatie. Het populairste strand van het eiland is Navagio Beach, dat ook bekend staat als Shipwreck Beach. Dit strand dankt zijn naam aan de schipbreuk van een vrachtschip die er in 1983 plaatsvond.

2. Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland in de Ionische Zee. Het is ook een van de groenste eilanden van Griekenland, met ongeveer 40% van het oppervlak bedekt met bossen. Een van de populairste attracties op het eiland is Myrtos Beach, dat vaak wordt beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld.

3. Ithaca

Ithaka is een klein eiland ten westen van Kefalonia. Het is de geboorteplaats van de legendarische Griekse held Odysseus. Tegenwoordig is Ithaca een populaire toeristische bestemming vanwege de natuurlijke schoonheid en de vele archeologische vindplaatsen.

4. Paxi

Paxi is een kleine groep eilanden gelegen voor de kust van het Griekse vasteland vlakbij Corfu. Het hoofdeiland van Paxi is Paxos, waar enkele van de mooiste stranden van Griekenland liggen. Een van de populairste activiteiten op Paxos zijn boottochten naar de nabijgelegen Blauwe Grotten. Deze grotten danken hun naam aan het blauwe water dat erin te zien is.

5. Antipaxi

Antipaxi is een klein eiland ten zuiden van Paxos. Het staat bekend om zijn wijngaarden en stranden. Een van de populairste stranden van het eiland is Vrika Beach, dat wordt beschouwd als een van de beste stranden van Griekenland.

6. Lefkada

Lefkada is een eiland voor de westkust van het Griekse vasteland. Het is met het vasteland verbonden door een brug, waardoor het een van de weinige Griekse eilanden is dat per auto bereikbaar is. Lefkada staat bekend om zijn zandstranden en pittoreske dorpjes. Een van de populairste attracties op het eiland zijn de Nidri watervallen, een serie van drie watervallen bij het dorp van Nidri.

7. Meganisi

Meganisi is een klein eiland ten oosten van Lefkada. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de natuurlijke schoonheid en de vele zandstranden. Een van de populairste stranden op Meganisi is Spilia Beach, dat in een afgelegen baai ligt.

8. Kalamos

Kalamos is een klein eiland ten noorden van Meganisi. Het staat bekend om zijn olijfgaarden en mooie stranden. Een van de populairste stranden op Kalamos is Katergo Beach, dat alleen per boot bereikbaar is.

9. Ithaki

Ithaki is een klein eiland ten westen van Lefkada. Het is de geboorteplaats van de Griekse dichter Homerus. Tegenwoordig is Ithaki een populaire toeristische bestemming vanwege de natuurlijke schoonheid en de vele archeologische vindplaatsen.

10. Kastos

Kastos is een klein eiland ten zuiden van Lefkada. Het staat bekend om zijn zandstranden en kristalhelder water. Een van de populairste stranden op Kastos is Vathy Beach, dat in een afgelegen baai ligt.