Deze supplementen zijn handig als je op vakantie gaat

Deze supplementen zijn handig als je op vakantie gaat

Op vakantie wil je natuurlijk genieten van alle lekkernijen die het land te bieden heeft. Maar vergeet niet dat een gezonde voeding ook belangrijk is als je op reis bent. Hiervoor hoef je niet perse iedere dag gezond te eten, of alle snacks en drankjes te laten liggen. Je kunt er ook voor kiezen om wat voedingssupplementen mee te nemen. In dit artikel geven we je een aantal tips over supplementen die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Zo blijf je gezond en kun je optimaal genieten van je welverdiende vakantie!

Ongezond eten en drinken

Als je op vakantie bent, wil je natuurlijk ongestoord kunnen genieten. Daarom komen veel mensen wat kilo's aan tijdens hun vakantie. Ook eet je meestal een stuk ongezonder. Je eet vaker in restaurants, neemt een ijsje op het strand en pakt wat chips in het hotel of appartement. Ook krijgen de meeste mensen veel meer alcohol binnen als ze op vakantie zijn. Je wilt de vakantie natuurlijk zo goed mogelijk kunnen vieren.

Om de bovenstaande redenen, krijgen veel mensen niet genoeg vitamines binnen als ze op vakantie zijn. Ben je twee weken of zelfs langer weg? Dan kan het dus slim zijn om wat gezonder te leven. Wil je meer vitamine binnenkrijgen, maar geen extra zorgen tijdens je vakantie? Neem dan wat voedingssupplementen mee, of koop deze op de bestemming.

Welke vitamines heb je nodig?

Als je op vakantie heb je meestal vooral een tekort aan vitamine C. Dit komt omdat je minder groente en fruit eet als je op vakantie bent. Vitamine C is belangrijk voor de weerstand, dus het kan verstandig zijn om supplementen te nemen die vitamine C bevatten. Ook kan het supplement 'multivitamine' handig zijn. Dit supplement bevat verschillende vitamines en mineralen, waardoor je gemakkelijk aan alle vitamines komt die je nodig hebt. Ook vitamine B supplementen zijn handig, vooral als je op vakantie gaat naar een tropisch land. Dit supplement geeft je energie en helpt bij het geheugen. Ben je erg moe tijdens je vakantie? Neem dan supplementen magnesium of vitamine B12.

Reis je binnen de EU? Dan mag je supplementen gewoon meenemen op vakantie, als ze bedoeld zijn voor eigen gebruik. Neem daarom niet te veel supplementen mee en laat deze in de verpakking zitten.